Σελίδες

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η ΣΚΕΨΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΛΗ

Η Πλατωνική φιλοσοφία, στηριζόμενη στην Ορφικοπυθαγόρεια σκέψη, είναι άρρηκτα δεμένη με την Επιστήμη. Στην κοσμογονική ιεραρχία της Πλατωνικής θεολογίας, πριν την δημιουργία της ύλης και του αισθητού κόσμου, βρίσκεται ο Ζευς, που σύμφωνα και με τον Πλάτωνα είναι ο Νους, ο οποίος αναφέρεται και ως Αιθήρ, ή με διάφορα άλλα ονόματα. Είναι ο Νους, που δημιουργεί την ύλη. Δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που μας λένε σύγχρονοι επιστήμονες για το πείραμα των δύο σχισμών, που αποδεικνύει ότι η σκέψη δημιουργεί ύλη. Ο Πλάτων μας δίνει πληροφορίες και στοιχεία που πολλοί σύγχρονοι επιστήμονες επιβεβαιώνουν. Ένας από αυτούς, ο αστροφυσικός Μάνος Δανέζης.
Παρατίθενται στην συνέχεια απόψεις διαπρεπών επιστημόνων, παγκοσμίου φήμης, που το επιστημονικό τους κύρος δύσκολα αμφισβητείται.

Ο Max Planck, Νομπελίστας συντάκτης της κβαντικής θεωρίας, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα The Observer (25 Ιανουαρίου 1931).
«Θεωρώ την συνείδηση (νοημοσύνη) ως κάτι το θεμελιώδες. Θεωρώ ότι η ύλη είναι παράγωγο της συνείδησης. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από την συνείδηση. Όλα όσα θεωρούμε ότι υπάρχουν, προϋποθέτουν συνείδηση».

Σε μία έκθεσή του με τίτλο , Ο Κόσμος όπως Τον Βλέπω,η οποία πρωτοδημοσιεύτηκε το 1933 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν εξηγεί την εκτίμησιν του για το θείον ως Αιωνία Καθολική Νοημοσύνη.

«Ο διαχωρισμός μας από κάθε τι άλλο είναι μια οφθαλμαπάτη της συνείδησης».

«Ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι συνθήκες στις οποίες ζούμε, είναι τρόποι με τους οποίους σκεφτόμαστε». «Αυτό που είναι αδιαπέραστο σε εμάς, πραγματικά υπάρχει. Πίσω από τα μυστικά της φύσης παραμένει κάτι λεπτοφυές, άυλο, και ανεξήγητο. Η λατρεία για αυτή την δύναμη πέρα από οτιδήποτε μπορούμε να κατανοήσουμε είναι η θρησκεία μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου